Venezia, Italia

Venezia ligger innerst i Adriaterhavet og er en gruppe kunstige øyer anlagt av mennesker som rømte fra invaderende Vestgotere etter Vestromerrikets fall på 400-tallet. Byen tilhørte først det bysantiske riket før den ble uavhengige på 700-tallet. Venezias strategiske posisjon gjorde byen til et viktig handelssentrum. Rike handelsmenn støttet kunst og bygde vakre palasser som har gitt byen dens særpregede utseende.

Venezias store sjarme ligger i dens nærhet til havet og fraværet av vanlige veier. All trafikk av mennesker og varer går på kanalene. Byen har både egen flyplass og togstasjon som forbinder den med omverden.

Hovedåren i Venezia heter Canal Grande og den starter ved Marcusplassen og slynger seg gjennom byen. Vannbusser frakter passasjerer på kanalen. Båten går langsomt fremover og gir deg god tid til å beundre vakre pastellfargede palass på hver side. Det er et yrende liv på vannet fordi det er mange som ferdes på kanalen, blant annet taxibåter, privatbåter, fraktebåter og gondoler. Sistnevnte har vært i bruk siden 1100-tallet og er en attraksjon blant turistene.

Marcusplassen er åpen mot Grand Canal på den ene siden og de andre av storslåtte bygg. Dogepalasset er verdt et besøk i skumle celler i kjelleren, utsmykkede saler og kunst. Det er også mange kafeer og restauranter rundt plassen. Vær oppmerksom på de høye prisene.

Mat og drikke i Venezia

Venezia har alt fra dyre restauranter til små vinbarer kalt Osterie. Her serveres vin i generøse mengder sammen med deres lokale tilbud av skinke og annen snacks. Blant de mest ettertraktede restaurantene kan vi nevne Do Forni som serverer sjømat i en kopi av spisevognen på Orientekspressen. Dersom du ønsker utsikt over Grand Canal mens du spiser, kan vi anbefale Hotel Monaco. Det sies at de har noen av de beste vinene i Europa som de serverer til mat av svært høy klasse.

Det er til tider svært mange turister i Venezia og det anbefales å bestille bord på forhånd i de mest ettertraktede restaurantene.

Hoteller i Venezia

Har du lyst til å bo på luksushotell eller i et kloster? Du finner mange typer innlosjering i Venezia og i alle prisklasser. Det er hotell på både hovedøya og på øyene rundt. Alle er tilgjengelig med båt og en kort spasertur.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på vår mailingliste for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra teamet vårt.

Du har abonnert!