Beste tid å reise

}

Reisetid

Direktefly

Tallinn

Vertskap for Bocuse d’Or Europe 28-29. mai 2020

Tallinn er Estlands hovedstad. Den har over 400 000 innbyggere og er også landets største by. Estland er den nordligste av de baltiske statene og med sin kompakte størrelse kan du fint krysse landet med bil på bare 4–5 timer! Tallinn er lett tilgjengelig og det tar i underkant av 1,5 timer med fly fra Oslo. Fra flyplassen i Tallinn er det bare 10 minutters kjøretur til sentrum. Trikken har også holdeplass rett ved flyplassen og er et enkelt og rimelig alternativ for å nå bykjernen.

Tallinn er kontrastenes by der gammelt møter nytt, øst møter vest, middelalderarkitektur møter moderne byggverk i glass og betong. Byen må være verdens mest digitaliserte samfunn (her ble Skype oppfunnet) og har et av Europas mest spennende kjøkken! I 2011 var Tallinn europeisk kulturhovedstad og i 2018 utropte Lonely Planet byen til «best value destination 2018». Her får du altså mye igjen for pengene.

Det er ikke uten grunn at gamlebyen med sine brosteinsbelagte gater, vakre smug og praktfulle middelalderbyggverk står på UNESCOs verdensarvsliste. UNESCO skriver: «Gamlebyen, Tallinns historiske sentrum, er et særdeles komplett og godt bevart eksempel på en europeisk handelsby fra middelalderen og har fremstående universell verdi».

 

Mat og drikke i Tallinn

Unge, estiske kokker har gjort revolusjon ved kjøkkenbenken og mikser gammel kokkekunst i skjønn forening med moderne metoder.

Med leken innflytelse fra utlandet, kjærlighet til fødelandet, og fokus på mattradisjoner og lokale sesongbaserte råvarer, har de ledet an utviklingen mot et innovativt kjøkken som de kaller «det nye nordiske kjøkkenet».

Klimaet, årstidene og nærheten til hav og skogsområder gjenspeiler matkulturen i Estland. Halve landet er dekket av skog og er en Sareptas krukke både for matbransjen og for folk flest. En utømmelige kilde til god og næringsrik mat. Og er det noe esterne mestrer så er det kunsten å utnytte og nyte markens grøde. Ingenting skal gå til spille.

Bocuse d’Or Europe skal arrangeres i Tallinn i 2020. Dette er det uoffisielle EM for kokker. Av 24 konkurrerende kokker er de 11 beste nasjoner automatisk kvalifisert for finalen i Bocuse d’Or året etter. Den internasjonale finalen går i Frankrikes mathovedstad, Lyon.

Hoteller i Tallinn

I Tallinn finner du alt fra lekre luksushotell til rimelige, enkle alternativer. Prisene er gode i Estland og vil du nyte litt luksus anbefaler vi å gjøre det her! På innsiden av kjøpmannsgårder fra 1300-tallet, i gamle telegraf-sentraler, i moderne byggverk av stål og betong eller gamle herregårder, skjuler det seg de lekreste 5-stjerners spa-hotell. Her kan tilværelsen nytes til fulle!

En av våre favoritter i den estiske hovedstaden er Swissotel! Med sentral beliggenhet i nærheten av gamlebyen tar man seg lett rundt i byen herfra. Lekre rom, fine dining-restaurant i toppetasjen, med fantastisk utsikt og nydelig spa-avdeling. Her er det godt å være til!

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på vår mailingliste for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra teamet vårt.

Du har abonnert!