Beste tid å reise

}

Reisetid

Direktefly

San Sebastian

San Sebastian, eller Donostia som den heter på baskisk, ligger i Baskerland i Nord-Spania, helt innerst i Biscayabukta. Det er bare 4 mil fra grensen til Frankrike. Selve byen har nærmere 200 000 innbyggere, og regnes for å være Spanias, om ikke verdens, mathovedstad! Her er språket baskisk, et unikt språk som ikke kan kobles til andre språkfamilier. På verdensbasis snakkes det kun av 800 000 personer.

San Sebastian er berømt for sin kulinariske scene, og den billedskjønne byen er i seg selv en vakker kulisse, omkranset som den er av grønne åser og fjell, idylliske bukter og blått hav. Elven Urumeas snor seg gjennom byen, og munner ut ved surfeparadiset Zurriola. La Ondarreta og Concha utgjør de to andre populære bystrendene. Herifra kan du skue utover mot øya Santa Clara, som også er et populært utfartssted. Det er enkelt å ta seg rundt i San Sebastians forskjellige bydeler. I Gamlebyen, Antiguo-Igueldo, Amara, Egia, Aiete-Miramon og Gros kan du kjenne byen på pulsen og oppleve både fortid, nåtid og fremtid.

En gang var San Sebastian de kongelige og adelens ferieparadis, noe byen med sin vakre utsmykking, flotte parkanlegg og brede gater bærer preg av den dag i dag. Byen er planmessig godt anlagt og kan by på storslått arkitektur fra flere tidsepoker, med innslag av nyklassisisme og jugendstil, så vel som byggverk fra postmodernismen.

 

 

Restauranter i San Sebastian 

San Sebastian har en matscene det oser respekt av! Ingen byer i verden kan smykke seg med flere Michelin-stjerner per innbygger (16)! Med sine stjernedryssede restauranter, berømte pintxos-barer, fantastiske råvarer, matmarkeder, gourmetbutikker og anerkjente kokker, som kan kunsten å trylle ved kjøkkenbenken – er dette et sant paradis for foodies!

Verdens syvende beste restaurant, Mugaritz, ligger et lite stykke utenfor byen. Konseptet er leken, eksperimentell og innovativ mat, med navn som «How long a kiss lasts» og «Depends On How You Look At It». Her stiller man med et åpent sinn og forventninger om det uventede!

Men det er ikke bare Michelin-retter som fører til himmelske ganeopplevelser. I Gamlebyen finner du det som trolig kan regnes som verdens største ansamling av barer, og når sulten melder seg er det bare å ta fatt på barrunden. Dette er nemlig pintxosens hjemby, og i disse barene kan du oppleve dine aller beste San Sebastian-øyeblikk!

Trenger du en pause fra kulinariske nytelser? Ta bena fatt og jobb opp appetitten for neste pintxos-runde med en rask gåtur til et av høydedragene rundt byen. Her kan du nyte fabelaktig utsikt – og se frem til neste måltid med god samvittighet.

Les mer om pintxos i San Sebastian på bloggen vår

Hoteller i San Sebastian

Hoteller i San Sebastian fins i alle kategorier og prisklasser. Byen har sin egen filmfestival, og selvsagt har det også et 4-stjerners hotell med filmtema. I Hotel Astoria 7 er alle rommene oppkalt etter berømtheter fra filmens verden.

Ærverdige Hotel de Londres y de Inglaterra ligger kun fem minutters spasertur fra gamlebyen og har ypperlig beliggenhet rett ved promenaden til stranden La Concha. Rommene har detaljer fra La Belle Epoque, og 90 av rommene byr på billedskjønn utsikt over bukten. Legg merke til sitatene (skrevet av redaktøren i lokalavisen) og fotografiene av berømtheter gjennom tidene.

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på vår mailingliste for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra teamet vårt.

Du har abonnert!