Beste tid å reise

Været der nå

Lyon
8:24 am, juni 1, 2023
12°C

}

Reisetid

Direktefly

Torino

Torino er Italias fjerde største by og ble grunnlagt for omtrent 2400 år siden. I dag har byen ca. 900 000 innbyggere og er administrasjonssentrum for regionen Piemonte. Byen ligger i et frodig sletteområde i nordvestre del av Italia, omgitt av ruvende alper og grønne åser, mens Italias lengste elv Po slynger seg elegant gjennom området på sin ferd mot Adriaterhavet. Torino er rik på historie og kultur og kjennetegnes av fantastisk barokkarkitektur, brede, rette alléer linjert med trær i stram givakt, brosteinsbelagte piazzaer, arkader, overdådige palasser, kirker, vakre parker, åser og museer i fleng.

Matopplevelser av høy kvalitet får du på hvert gatehjørne. Etter krigen sørget bilindustribedriften FIAT for at italienere fra hele landet strømmet til Torino for å jobbe. Det kan være en av årsakene til at matkulturer fra hele Italia, fra støvelskaft til tåspiss, er samlet her. Università del gusto (smakens universitet) ligger i Torino, og bare en liten time unna Piemonte, i byen Bra, oppsto dessuten Slow Food-bevegelsen.

Byen har mer enn god mat og drikke. Torino er Fiatens hjemby og her ble vinter-OL arrangert i 2006. Det katolske erkebispesetet ligger her og byen er kjent for å huse det berømte likkledet. Navnet Torino kommer forøvrig fra det keltiske ordet «tau» som betyr fjell. Byvåpenet har bilde av en okse i gull, og på italiensk betyr Torino «liten okse». 

Gjennom sin historie har byen vært en del av Romerrike, Napoleon Bonaparte har okkupert byen, og den har vært et selvstendig rike under Savoia-familien, som regjerte i perioder frem til kongehuset ble avskaffet i 1946. Kongehuset har satt dype spor innen arkitektur, kultur, gastronomi og mote. I mange år, før Milano kapret «tittelen», ble Torino regnet som Italias motehovedstad. 

Mat og drikke i Torino

Mange peker på at Torino seiler opp til å bli en av Europas ledende byer innen gastronomi, og i 2018 ble Bocuse d’Or Europa arrangert her. De senere årene har stadig nye restauranter med internasjonalt toppnivå etablert seg i byen. Michelin-restaurantene Scannabue og Magorabin anbefales på det varmeste, i likhet med en av Torinos eldste restauranter, Del Cambio.

I de vakre dalene og åssidene dyrkes både druer og hasselnøtter. Her foregår også jakten på de verdensberømte trøflene! Torino er perfekt for den som vil kombinere oppholdet med vingårdsbesøk eller besøk til matprodusenter. Her finner du de aller beste innen sitt felt!

Hoteller i Torino

Torino byr på hoteller i alle prisklasser. Vil du bo med stil anbefales Principie di Piemonte 5*. Her bor fotballaget Juventus når de gjester byen. Ønsker du en mer typisk italiensk, hjemmekoselig stil bør du velge Victoria Hotel 4*. Hotellet har hage og spa og meget hyggelig personale.

Grand Hotel Sitea ligger i sentrum av byen og er berømt for sin afternoon tea og elegante cocktailbar. Turin Palace har store flotte rom og byens beste takterrasse. Man kan selvfølgelig bo standsmessig til en langt rimeligere pris.

Be oss gjerne om en anbefaling.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på vår mailingliste for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra teamet vårt.

Du har abonnert!