Beste tid å reise

}

Reisetid

Direktefly

Verona

Oh Romeo, Romeo
Wherefore art thou Romeo?

Italias kanskje mest romantiske by er Verona. Verona har rundt 250 000 innbyggere og ligger i regionen Veneto i nordre del av landet, mellom Venezia og Milano og med nærhet til Gardasjøen. Landets nest lengste elv, Adige, snor seg gjennom byen, som er et vakkert skue der den ligger omgitt av grønne duvende åser og alpene i det fjerne.

Verona er oppført i Unescos liste over verdens kultur- og naturarv. Bye er en gullgruve for historie- og kulturinteresserte, med bemerkelsesverdig mange monumenter fra antikken, middelalderen og renessansen intakt. En spasertur i Verona kan føles som å vandre rundt i et museum hvor museumsgjenstander dukker opp over alt!

Verona har aner langt tilbake til romertiden, noe de mange romerske byggverkene vitner om. Mest berømt er det romerske amfiteatret, Arena di Verona, som skal være eldre enn Romas Colosseum. Dødelige gladiatorkamper er heldigvis en saga blott. Nå er det operafremføringer i verdensklasse som råder scenen.

Historiske monumenter, trange, snirklete gater, festningsverk, oldtidsbyggverk og ruiner, grønne åser, intime restauranter, livlige barer, kaféer og torg med yrende folkeliv. Piazza Brà er byens største torg, og et ypperlig sted å betrakte folkemengden mens du nyter en kaffe eller et lite glass på en av de mange utekafeene.

Shoppingentusiaster vil finne seg godt til rette i Verona. De store motehusene er selvsagt på plass og i de snirklete gatene kan du komme over små boutiques med spennende klær fra ukjente designere. Er håndlagde italienske sko mer din greie har du også mye å glede deg til!

Men, ingen Verona uten Shakespeares Romeo og Julie. Her lever legenden om ulykkelige kjærlighet, og romantikken blomstrer under Julies balkong, hvor flokker av forelskede par samler seg. Der står også bronsestatuen av Julie. Hennes høyre bryst er velpolert og skinner som gull – for legenden skal ha det til at den som berører hennes høyre bryst, skal finne kjærligheten.

Mat og drikke i Verona

Spekemat, skinker, smør, fete oster, polenta, pasta, bigoli, risotto, gnocchi, langtidsstekt hestekjøtt, innmat og langtidskokte kjøttgryter. Veroneserne er lidenskapelig opptatt av mat. Her er matlaging både kunst og kultur. På høyt nivå!

Mattradisjonene i Verona er basert på hva som er tilgjengelig av lokale råvarer til de forskjellige årstidene. Verona er omgitt av vingårder og frukthager i områdene mot nord, i retning Gardasjøen ligger olivenlundene. Buskapet som beiter på markene i sør bidrar til fantastiske oster og kjøtt. Veroneserne har også stor sans for søte kaker. Ikke la deg overraske om du får servert kaker til morgenkaffen! Og den italienske kaffekulturen skal man aldri kimse av!

I kaffehusene brygges verdens beste kaffe! Risottoen har sin egen lokale vri, med Amarone! Deilig, al dente og med dyp burgunder farge! Kan det bli bedre?

Det er hyggelig å gjøre som lokalbefolkningen: ta turen innom en koselig bar og nyte en aperitiff med en liten snacks før middag. Skal det være bobler, prøv den lokale musserende vinen Durello. Søk deg inn i byens små sidegater eller gå mot utkanten av byen til Ponte Nuovo og Ponte Navi for å finne koselige autentiske spisesteder, eller nyt maten på en av de mange restaurantene og pizzeriaene i sentrum. Fine dining og Michelin-restauranter finner du også her.

Og sist, men ikke minst! Verona ligger i en av Italias største vinproduserende regioner. Her bys du Amarone, Valpolicella og Soave fra lokale produsenter, og det fins mange muligheter for besøk til unike vingårder og vinprodusenter.

Hoteller i Verona

I Verona kan du bo både godt og rimelig, eller med stil i en langt høyere prisklasse. Merk deg gjerne at under den årlige vinmessen (på vårparten) skyter prisene i været, og det er nærmest umulig å oppdrive ledige hotellrom.

I nærheten av Piazza Erbe, på elegante femstjerners Hotel Due Torri, bor du kongelig! Hotel Due Torri er medlem av Leading Hotels of the World, og har huset både nåværende og fordums berømtheter, som Sting og Mozart. Her går moderne komfort hånd i hånd med klassisk interiør, krystallkroner og hvite og rosa marmorgulv. Praktfulle tak- og veggmalerier setter standarden. Hver etasje har elegante lounger med original kunst og antikviteter. Alle de 89 rommene er unike.

På takterrassen kan du nyte en god drink eller et godt måltid mens solen går ned over byen. En fantastisk oase.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på vår mailingliste for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra teamet vårt.

Du har abonnert!