Beste tid å reise

}

Reisetid

Direktefly

 Lyon

Lyon – Frankrikes gastronomiske hovedstad

Lyon er Frankrikes tredje største by med ca. 500 000 innbyggere i bysentrum. Her møtes elvene Saône og Rhône og byen er hovedstaden i regionen Rhône-Alpes, som strekker seg fra vindistriktet Beaujolais i nord til Provence i sør, og fra Dauphiné-regionen i vest til De franske alpene i øst. Byen er omkranset av små pittoreske landsbyer hvor tiden ser ut til å ha stått stille. Her ligger vingårdene på rad og rekke.  En kort kjøretur på 20–40 minutter er alt som skal til for å nå frem til velrennomerte vinprodusenter og vakre vingårder.

Gamlebyen i Lyon er på UNESCOs Verdensarvliste: «Lyon fremstår som et unikt eksempel på vedvarende bykultur over mer enn to årtusener, på et sted av stor næringsmessig og strategisk betydning. Kulturelle tradisjoner fra mange steder i Europa er blitt samlet her, og har gitt grobunn for et velregulert og livskraftig samfunn».

Lyon er en drømmedestinasjon for HORECA-bransjen, og et mekka for mat- og vininteresserte! Mulighetene for fagbesøk er mange. Vi kjenner til de beste mat- og vinprodusentene i distriktet og skreddersyr gjerne ditt program i Lyon og til vingårder i Rhône og Beaujolais.

Det neste arrangementet vi kan anbefale i Lyon er Sirha messen som går av stabelen 23-27 September 2021. Bocuse d’Or konkurransen med Christian André Pettersen som vårt store norske medaljehåp går 26 og 27 september. Ønsker du å være tilskuer eller vil ha du nærmere opplysninger om firma- og fagturer til Lyon?  Vi er eksperter på Lyon. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

 

Mat og drikke i Lyon

Lyon er Frankrikes mathovedstad. Dette er byen hvor kokken Paul Bocuse (1926–2018) overtok farens restaurant og gjorde den til en verdensattraksjon.

Den anerkjente mathallen, Les Halles de Lyon Paul Bocuse, er en stor opplevelse, som du ikke bør gå glipp av!  

Maten er for mange hovedmotivasjonen for reisen til Lyon. Kokker og matkjennere fra hele verden valfarter hit. Lyon er nok et av matentusiastenes  største pilegrimsmål! Den franske matbyen har også mange vinbarer og vinutsalg, unike cocktailbarer og ikke minst store utendørs matmarkeder. Utvalget er enormt og fristelsene mange!

Hoteller i Lyon

Lyon har hoteller i alle kategorier og prisklasser, fra 2- til 5-stjerner, deriblant en rekke event- og konferansehoteller. 

Vi har selvfølgelig våre favoritter. Ønsker du et hotell som er en reise verdt anbefaler vi Cour des Loges, med beliggenhet i hjertet av gamlebyen. Historien sitter i veggene. Her kan du nyte et minneverdig måltid i Michelin-restauranten, slappe av i det lekre spa-anlegget eller kose deg med en drink i den flotte baren.

I juni 2019 skjedde det noe stort på hotell-fronten i Lyon! Etter 4 år med møysommelig renovering av det ærverdige gamle hospitalet, åpner 5-stjerners Grand Hôtel-Dieu endelig dørene. Den grandiose, vakre bygningen ligger midt i smørøyet og rommer også eksklusive butikker, små og store restauranter, et matmarked og barer. Virkelig verd et besøk.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på vår mailingliste for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra teamet vårt.

Du har abonnert!