Paul Bocuse

Lyon er Frankrikes mathovedstad. Maten er for mange hovedmotivasjonen for reisen til Lyon. Kokker og matkjennere fra hele verden valfarter hit.

Paul Bocuse i sin restaurant L’Auberge du Pont de Collonges. Foto.
Paul Bocuse i sin restaurant L’Auberge du Pont de Collonges
Foto: Lyon Tourisme et Congrés

Lyon er byen hvor kokken Paul Bocuse (1926–2018) overtok farens restaurant og gjorde den til en verdensattraksjon. Bocuse opphøyet kokkeyrket til en kunstform gjennom kokkekonkurransen Bocuse d’Or, som han etablerte i 1983. På hans trestjerners hovedrestaurant, L’Auberge du Pont de Collonges, får du servert gourmetversjonen av husmannskost. Hans restauranter i byen er målet for mange og i seg selv en reise verdt.

Mathallen – Les Halles de Lyon Paul Bocuse

Les Halles de Lyon Paul Bocuse, mathallen som er oppkalt etter Paul Bocuse, er en stor opplevelse! Her finnes alle tenkelige delikatesser som smaksrike franske oster, ferske østers, deilige skinker, et hav av fisk- og skalldyr, fantastiske kaker og mye annet som smaksløkene kan fortape seg i.

Mathallen Les Halles de Lyon Paul Bocuse. Kjøttdisk. Foto

I mathallen kryr det av små restauranter, blant annet en trøffelrestaurant. Matinteresserte fra hele verden legger ut på pilegrimsreise til dette utrolige matmekkaet. Vi anbefaler at du besøker mathallen om morgenen når den våkner til liv.

Godterier. Les Halles de Lyon Paul Bocuse. Foto.
Bresse-kylling.

Bouchons

Lyon har i årevis vært kjent for sine gourmetrestauranter. De mer tradisjonelle restaurantene i Lyon, Bouchons, er imidlertid også vel verdt et besøk. Her finner du folkelivet, rødrutede duker på bordene, familiebilder på veggene, lokal mat laget med kjærlighet og rimelig vin i glassene. En opplevelse å ta med seg. En ting verd å vite er at mange Bouchons har mye innmat på menyen.

Bistronomi

Den siste trenden i Lyons og Frankrikes restaurantverden er bistronomi. Denne typen restauranter befinner seg i sjiktet mellom bistro og Michelin-restaurant. Her bys du kulinariske opplevelser i avslappet atmosfære. Maten er av høy kvalitet, men enklere enn på en Michelin-restaurant, og innhugget i lommeboken ikke fullt så kraftig.

Bistronomi - fisk
Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på vår mailingliste for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra teamet vårt.

Du har abonnert!