Madrid

 

Madrid er en av Europas høyestliggende hovedsteder. Byen har vært landets hovedstad helt siden 1562 og befinner seg midt i hjertet av Spania. Med over tre millioner innbyggere i sentrumsområdet, i tillegg til tre millioner i hele storbyområdet, er dette landets største by.

Madrid ligger på over 600 meters høyde over havet, har kalde vintre, hete somre, og behagelige temperaturer vår og høst. Lavtliggende sletter og høye fjell omkranser byen, mens elven Manzanares snor seg gjennom byen.

Madrid har noe for alle og enhver, og er et sant eldorado for mat- og kulturentusiasten! Byen har en avslappet atmosfære, med flere bilfrie soner, mange grøntområder og frodige parker. Arkitekturen er vakker og storslagen. Ellers byr Madrid på enorme shoppingmuligheter. Du finner alt – fra store, kjente kjeder, til små designerbutikker med unikt utvalg.

Her fins mer enn 60 museer. De viktigste er plassert i kunst-triangelet Paseo del Arte, hvor bl.a. Prado-museet ligger. Prado-museet rommer en av verdens viktigste malerisamlinger.

Utelivet er suverent, tar gjerne av en gang etter midnatt og slutter ikke før hanen galer – eller kanskje enda senere.

Mat og drikke i Madrid

For matentusiasten er Madrid den perfekte destinasjon. Uansett hvilken restaurantkategori du søker, finner du den her. Vi kan nevne internasjonale restauranter, spanske restauranter, fusionkjøkken, tapas-barer, fine-dining, you name it! De spanske kokkene har sterk kjærlighet til sine røtter, og du finner selvsagt en rekke tradisjonelle spanske restauranter samt fancy spisesteder med ny vri på tradisjonsmaten.

Opplev det pulserende og ekte Spania på Madrids matmarkeder. Byen har en rekke sådanne, noen er mer «tilrettelagt» for turister enn andre, men alle byr på et fantastisk rikholdig mat- og drikkesortiment! Og du har overdådige opplevelser i vente, både for smaksløkene og øyet. Mercado de San Miguel ble åpnet i 1916 og er et ikonisk byggverk i beaux arts-stil. Her kan du nyte godsaker som spansk skinke, ost, chorizo, tortillas, frukt, østers, tapas og selvsagt noe godt i glasset.

Les mer på vår blogg om Pintxos – matkjærlighet på pinne.

Hoteller i Madrid

Den spanske hovedstaden har selvsagt hoteller i alle kategorier. Tilbudet er stort, og det fins mange gode hoteller i sentrale områder som Huertas, Las Cortes og Paseo Prada.

Det ikoniske luksushotellet ME by Melia ligger sentralt til på Plaza Santa Ana. Den vakre fasaden er et praktfullt minne om fordums prakt. Interiøret derimot er ultramoderne. Hotellet er også kjent som «tyrefekterhotellet», ettersom det har vært mang en berømt tyrefekters førstevalg. Berømtheter som Hemingway og Ava Gardner satte også pris på hotellets unike atmosfære. Takterrassen er definitivt verdt et besøk! Her nyter du deilig mat, cocktails og 360 graders utsikt over byen.

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på vår mailingliste for å motta de siste nyhetene og oppdateringene fra teamet vårt.

Du har abonnert!